Ata Dinkel Unu

Ata Dinkel (Spelt) Unu, ilaçsız ve gübresiz tarım uygulanarak elde edilen Dinkel buğdayının taş değirmende öğütülmesi ile elde edilmektedir. Günümüzde ekmeklik buğdayın atası olarak kabul edilmektedir. İlk kalıntılarına Konya Çumra bölgesinde rastlanmıştır.

Günümüzdeki buğdaylara göre vitamin, mineral içeriği daha zengindir. Dinkel ununun içerdiği protein çözünebilir ve kırılgan yapıdadır. Bu özellik Dinkel buğday ununun düşük glutenli olmasını sağlamaktadır. Yüksek lif içeriği sayesinde kolay sindirilebilir olması en önemli yararlarından biridir. Sağlıklı bir beslenme için, protein alımı önemlidir. Yüksek protein içerdiği için vejeteryan ve vegan bireyler için de uygun bir alternatiftir. Dünyadaki en düşük glüten içeriğine sahip buğday türü olduğu FDA tarafından onaylanmıştır.

Satın Almak için Tıklayınız.

İçindekiler: Dinkel Buğday Unu

Alerjen Etkisi: Glüten içerir.

Diğer Ürünler

Ata Kavılca Unu

Ata Kavılca Unu

Ata Kavılca Unu, ilaçsız ve gübresiz tarım uygulanarak...

Ürünü İncele
Ata Karabuğday Unu

Ata Karabuğday Unu

Ata Karabuğday Unu Orijinal adı “Greçka” olan karabuğday,...

Ürünü İncele
Ata Kırmızı Buğday Unu

Ata Kırmızı Buğday Unu

Ata Kırmızı Buğday Unu, ilaçsız ve gübresiz tarım uygulanarak...

Ürünü İncele