Agrilife Doğal Organik Gübre
Agrilife Doğal Organik Gübre
Tarımsal sistemde gübreleme ve toprak verimliliği arasında sıkı bir ilişki vardır. Etkili gübre kullanımı, maksimum verim, kalite ve ekonomik kazancın elde edilmesi, çevre kirliliği riskinin en az düzeyde tutulması ve toprak verimliliğinin sürdürülebilirliği açısından son derece önemlidir.
-
Yıllardır kimyasal gübre kullanımı, verimi kısa dönemli arttırmanın yanında, toprakta yorgunluğa ve canlılığın azalmasına neden olmaktadır. Bu durum ne yazık ki toprağın çoraklaşmasını hızlandırmaktadır.
-
Toprakta su ve oksijeni tutan, besin maddelerini absorbe eden, mikro organizma faaliyetlerini hızlandıran en önemli etmen“organik maddelerdir.” Organik maddeler hayvansal ve bitkisel ve humus esaslı kaynaklardır.
-
Tarımsal üretimde; sürekli bir döngü içersinde ortaya çıkan organik gübreler çevreye zarar vermeden, toprak özelliklerini iyileştiren, bitkilerin besin maddelerinin alınımlarını arttıran en önemli materyallerden biridir.
Organik gübreler, bir taraftan toprağın yapısını tarımsal üretim için iyileştirip çoraklaşmasını engellerken diğer yandan da bitki gelişimi için gerekli besin maddelerini sağlarlar.
Özellikleri ve Faydaları
-
Ürünün kalitesini ve miktarını artırır .
-
Zararlı böceklere karşı bitkiye dayanıklılık verir.
-
Bitkinin büyümesini, çiçek açmasını ve meyve vermesini hızlandırır.
-
Toprak yapısını geliştirir ve dinlendirir.
-
Kök oluşumu ve gelişimini hızlandırır.
-
Besin elementlerinin bitki tarafından emilimini artırır.
-
Drenaj ve taban taşı oluşumunu engeller.
Kullanım Programı
Hububat |
Uygulama Normu (kg/Dekar) |
Uygulama Şekli |
Yazlık ve kışlık mercimek |
150-200 |
Ekimden once |
Nohut |
100-150 |
Ekimden once |
Fasulye |
150-200 |
Ekimden once |
Soya |
100-125 |
Ekimden önce |
Meyve Ağaçları |
Uygulama Normu (kg/Dekar) |
Uygulama Şekli |
Zeytin, Antep Fıstığı |
1,5 kg/ağaç |
İlkbahar |
Çilek |
200-250 |
Sonbahar |
Fındık, Narenciye |
4-5 kg/ocak |
İlkbahar-Sonbahar |
Üzüm |
300-350 |
Sonbahar |
Muz |
8-10 kg/yalak |
İlkbahar-Sonbahar |
Karpuz |
200-250 |
Dikimden önce |
Kavun |
350-375 |
Dikimden önce |
İncir |
2-3 kg/ağaç |
İlkbahar |
Soğan |
200-250 |
Ekimden once |
Kayısı, elma, Şeftali |
3-6 kg/ağaç |
İlkbahar-Sonbahar |
Sera ve Tarla Sebzeleri |
Uygulama Normu (kg/Dekar) |
Uygukama Şekli |
Buğday (Kuru) |
150-200 |
Ekimden önce |
Buğday (Sulu) |
300-400 |
Ekimden önce |
Arpa (Kuru) |
100-150 |
Ekimden önce |
Arpa (Sulu) |
300-350 |
Ekimden önce |
Yulaf |
150-175 |
Ekimden önce |
Pamuk |
200-250 |
Ekimden önce |
Ayçiçeği |
250-275 |
Ekimden önce |
Tütün |
100-150 |
Ekimden önce |
Patates |
200-250 |
Ekimden önce |
Şeker Pancarı |
300-350 |
Ekimden önce |
Mısır |
400-500 |
Ekimden önce |
Çeltik |
200-250 |
Ekimden önce |
Susam |
175-200 |
Ekimden önce |
Sorgum |
150-175 |
Ekimden önce |
Domates, hıyar, patlıcan,biber vediğer sebzeler |
500-550 |
Dikimden önce |
Endüstriyel Bitkiler |
Uygulama Normu (kg(Dekar) |
Uygulama şekli |
Çim |
110-125 |
Toprağa karıştırılır. Karışıma kum ve azotlu gübre de (1/7 oranında) eklenmelidir. |
Balkon ve saksı bitkileri |
1/3 |
1/3 oranında toprak ile karıştırılır. |
Peyzaj ve bahçe düzenlemesi |
150-200 |
Toprağa karıştırılır. |
Çiçekli süs bitkileri |
200-225 |
Toprağa karıştırılır. |
TOPRAK ISLAHI VE İYİLEŞTİRME |
1000-1500 |
Her iki senede bir toprağa karıştırılır. |
Ambalajlama
Bu ürünler 25kg ve 40kg lık çuvallarda satılmaktadır.
Diğer Ürünler
Bızdık 1 Etlik Civciv Yemi
Bızdık 1 Etlik Civciv Yemi Etlik civcivlerin 11-24.günler...