Ata İza Buğdayı Unu

Ata İza Buğday Unu, ilaçsız ve kimyasal gübresiz tarım uygulanarak elde edilen İza Buğdayının taş değirmende öğütülmesi ile elde edilmektedir. Bolu ve civarında yetişen atalık tohumdur.

Protein bakımından makarnalık ve ekmeklik buğdaylara oranla daha zengindir. Düşük glisemik indeksinden ötürü, şeker hastalarına oldukça uygundur. Günümüzdeki modern buğdaylara oranlara daha fazla bakır, çinko ve demir içermektedir. Modern buğdaylara göre daha az glüten içerir ve sindirimi kolaydır. Bu özelliklerinin yanı sıra yaşlanmaya bağlı sarı nokta hastalığına karşı koruyucu etki göstermektedir. İza ununda “Karatenoid” denilen bağışıklık sistemini güçlendirici maddeler, diğer buğdaylara göre 2 kat daha fazla bulunur. Kolesterol düşürücü etkisi olmasının yanında; mide, göğüs ve akciğer kanserine karşı, ekmeklik buğdaydan %25 daha fazla koruyucudur.

Satın Almak için Tıklayınız.

İçindekiler: İza Buğday Unu

Alerjen Etkisi: Glüten içerir.

Diğer Ürünler

Ata Karakılçık Unu

Ata Karakılçık Unu

Ata Karakılçık Unu, ilaçsız ve gübresiz tarım uygulanarak...

Ürünü İncele
Ata Karabuğday Unu

Ata Karabuğday Unu

Ata Karabuğday Unu Orijinal adı “Greçka” olan karabuğday,...

Ürünü İncele
Ata Kırmızı Buğday Unu

Ata Kırmızı Buğday Unu

Ata Kırmızı Buğday Unu, ilaçsız ve gübresiz tarım uygulanarak...

Ürünü İncele