Mercimek Unu

Özenle seçilen mercimek tanelerinin, taş değirmenlerde öğütülmesi ile elde edilmektedir. İçerisinde hiçbir katkı ya da korucu madde yer almamaktadır.

Zengin besin içeriği nedeniyle hamur işlerinde güvenle kullanabileceğiniz bir un çeşididir. Ekmeğin protein kalitesini arttırmak amacıyla kullanılabilir. Ayrıca çorbalarda kıvam arttırıcı olarak da kullanılmaktadır. İyi bir lif ve protein kaynağı olması nedeniyle her yaştaki bireyin ihtiyaç duyacağı besin içeriğine sahiptir. Bağırsak sağlığını korumamız için lif tüketimine önem verilmelidir.

Mercimek unu, şeker hastalığı riskini de azaltmaktadır. Bununla birlikte, kan yağları seviyelerini düşürücü etkisi bulunmaktadır. Potasyum ve fosfordan zengindir. Glüten hassasiyeti olanlar için uygundur. Baklagiller, elzem bir aminoasit olan metiyoninden fakirdir. Bu nedenle mercimek unu tahıllarla karıştırılarak tüketilmelidir, vejetaryenlerin özellikle dikkat etmeleri gereken bir durumdur.

Satın Almak için Tıklayınız.

İçindekiler: Mercimek Unu

Alerjen Etkisi: Eser miktarda glüten içerebilir.

Diğer Ürünler

Tam Buğday Unu

Tam Buğday Unu

Özenle seçilen buğday tanelerinin, taş değirmenlerde...

Ürünü İncele
Keçiboynuzu Unu

Keçiboynuzu Unu

Halk arasında “Harnup” olarak da bilinir. Keçiboynuzu...

Ürünü İncele
Yulaf Unu

Yulaf Unu

Özenle seçilen yulaf tanelerinin, taş değirmenlerde...

Ürünü İncele