EN SON TEKNOLOJİ FLAKE YEM ÜRETİM TESİSİ AÇILDI!


25 Nisan 2022

30 yıllık sektörel tecrübesi ile İNOVİTAL YEM, bölgenin en son teknoloji Flake yem tesisini kurarak hizmet vermeye başladı. İzmir – Menemen’de hizmet veren İnovital Yem, Kuzey İzmir’in en büyük ve en son teknolojiye sahip Flake yem üretim tesisi olma özelliğine sahip. İnovital Yem Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Maramuroğlu; Markanın kuruluşu, sektörün geleceği ve markanın gelecek hedefleri hakkında konuştu.

 

SON TEKNOLOJİ FLAKE YEM ÜRETİM TESİSİ İZMİR – MENEMEN’DE!

 

Serüvenine 1996 yılında ‘’Maramuroğlu’’ adıyla başlayan İnovital Yem, üretimini Menemen İzmir’deki, 4000 m’si kapalı olmak üzere toplamda 7.000 m2’lik fabrikasında gerçekleştirmektedir. Firmanın ayrıca 5000m2’lik bir alanda satış ofisi bulunmaktadır. Şirket aynı zamanda markalarının değerleri ile bire bir örtüştüğüne inandığı, sektörün öncü ve başarılı markalarından “Abalıoğlu” yem grubunun İzmir bölge bayisi olarak da 10 yılı aşkın süredir hizmet vermektedir.

Menemende yaklaşık 30 yıldır hizmet veren İnovital Firmasının 3. Kuşak temsilcisi olan Sinan Maramuroğlu; ‘’Yaklaşık 4 ay önce flake yem üretimi yapan tesisimizi kurduk. Tesisimizde hayvanlarımızın yediği yemden yararlanma oranını arttırmak için arpa ve mısırı özel işlemlerden geçirip üreticimizle buluşturuyoruz. ‘’ dedi.

Bu konuda ilk aşamada aylık 3 bin tonluk bir kapasiteleri olduğunu söyleyen İnovital Yem Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Maramuroğlu gelecek hedeflerinde bu sayıyı ikiye katlamak olduğunu belirtti.

İNOVASYONLA BÜYÜYEN BİR MARKA; İNOVİTAL

 

Markanın adının yenilik anlamına gelen ‘’inovasyon’’ ve hayatın olmazsa olmazı anlamına gelen ‘’vital’’ kelimelerinin birleşiminden meydana geldiğini söyleyen Maramuroğlu, ‘’ Asırlar boyu hayvanlar için temel besin maddesi olan tahıllar, vazgeçilmez vital ürünlerdir. Biz, vazgeçilmez bir besin maddesi olan bu vital ürünlere inovasyon ile değer katıyoruz. Markımızın sloganı olan ‘’Her canlı özeldir’’ de tamamen bu bakış açısı ile ortaya çıkmıştır. Biz, halk arasında nasıl olsa hayvan yiyecek anlayışını kesinlikle reddediyoruz. Bu sebeple her çuvalımıza maksimum derecede özen gösteriyor. Üreticiye ve markamıza değer katma misyonunu tüm kalbimizle benimsiyoruz’’ dedi.

 

 

İNOVİTAL FLAKE’İ BU KADAR DEĞERLİ KILAN ŞEY NEDİR?

 

Sektörün dinamiklerini takip etmek ve markalarını inovasyonu temel alarak geliştirmenin her zaman en büyük idealleri olduğuna dikkat çeken Maramuroğlu, en son teknolojiye sahip makinalarla kurmuş oldukları yeni flake yem tesisinde üretilen yemler ile ilgili şunları söyledi:

 

‘’Flake dünya genelinde üretimi büyük bir hızla gelişen oldukça etkili bir yem teknolojisidir. Flake yemin kalitesinde hammaddenin kalitesi, ürün temizleme işleminin titizlikle yürütülmesi, pişirme, flake işleme ve kurutma aşamalarında kullanılan makinaların kalitesi ve paketleme süreçlerinin özenli yapılması gibi pek çok değişken bulunmaktadır. Bu işlemlerden birinin eksik ya da hatalı yapılması ürünün kalitesini doğrudan düşürmektedir. ‘’

 

İNOVİTAL FLAKE NEDEN ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN YEM?

 

 

 

‘’Bu kadar emek, bu kadar araştırma ve bu kadar özveri tabii ki boşuna değil. Flake ürünlerimize bu kadar güvenmemizin ve üreticilerimize önermemizin pek çok kanıtlanmış nedeni bulunmakta.

 

Flake yem ’in pişirme ve ezme aşamalarında uygulanan teknoloji sayesinde, tahıllardaki nişastanın jelatinizasyonunu ve hayvanın midesindeki enzimlerin daha kolay etkileşime girmesini sağlıyor. Böylelikle hayvanlar yedikleri yemden daha fazla yararlanabiliyor.

 

Lezzet ve kokusu ile de hayvanlar tarafından tercih edilen flake, kuru madde tüketimini günde %15 oranında arttırıyor. Bu da hem et hem süt hem de hızlı büyümeyi beraberinde getiriyor.

 

Tahıllar işlenirken uygulanan 130 derece civarı ısı ve uzun süreli pişirme teknolojisi sayesinde yem zararlı mikrop ve bakterilerden arındırılıyor. Böylelikle çıkan son ürün tamamen steril bir yem oluyor. Ayrıca ürün pişirildikten hemen sonra kurutma işlemine tabi tutulduğu için arpa kırma, arpa ezme gibi ürünlerde yaşanan küflenme problemi flake de yaşanmıyor. Hayvan sağlığını pozitif etkileyen bu durum sayesinde de hayvan bakım maliyetlerinde ciddi azalmalar meydana geliyor.

 

Üretici flake yem ile hem daha az ödüyor hem de daha fazla verim elde ediyor. Bu tüm üreticinin hayali olan durum.

Hal böyle olunca, ürün bu kadar kaliteli, verimli ve uygun fiyatlı olunca tüm üreticilerimizden aldığımız geri dönüşler o kadar güzeldi ki bizlerde İnovital flake yem için ‘’Üreticinin Yüzünü Güldüren Yem’’ demeye karar verdik.

Şu an bölgemizdeki en yüksek verimlilik oranına sahip üreticilerle çalışıyoruz ve onlar için flake yem üretimi yapıyoruz. Bu ulaşmak istediğimiz bir hedefti ve bu kadar kısa sürede bunu başardığımız için çok mutluyuz. ‘’ dedi.

 

TMO DESTEĞİ ÜRETİCİMİZE NEFES ALDIRDI

 

Üreticin yaşadığı problemlere değinen ve şu an hayvancının zor durumda olmasına dikkat çeken Sinan Maramuroğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından sağlanan fiyat indiriminin üreticiye nefes aldırdığını sözlerine ekledi. TMO’dan alınan pek çok hammaddenin İnovital Yem tesisinde işlendiğinin altını çizen Maramuroğlu, bu sayede flake yem ile tanışmayan pek çok üreticiye ister dökme ister çuvallı bir şekilde flake yem ulaştırdıklarını ve çok iyi geri dönüşler aldıklarını dile getirdi.

 

GELECEK İÇİN HEPİMİZ ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMALIYIZ

 

Sektörün geleceği hakkında umutlu olduğunu dile getiren Maramuroğlu bu konuda hepimiz üstüne düşenleri yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi. ‘’Bu piyasa şartlarında elbette sıkıntılı duruma düşen ve işlerini tasfiye etmek zorunda kalanlar olsa da ileride hayvancılık, et ve süt üretimi oldukça önemli bir noktaya gelecek. Biz bunun farkındayız ve bugün üreticilerimiz elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.’’ dedi.

DİĞER HABERLER


Hasat Zamanı

01 Haziran 2021

2021 yılının buğday hasatına başlayarak, yılın ilk buğdaylarını hasat ettik. Verimli...

Devamı

Doğal Yaz Kampanyası...☀

24 Ağustos 2021

www.inofit.com.tr web adresimizden yapacağınız her 125 TL ve üzeri alışverişlerinizde...

Devamı

İnovital Figes Sporumuza başarılar dileriz...

29 Temmuz 2019

Türkiye Basketbol Federasyonu İzmir İl Temsilciliği tarafından düzenlenen U14 - U16...

Devamı