ÇAVDAR EKMEĞİ


24 Ağustos 2021

Buğdaygiller familyasından olup, bol protein içeriğine sahiptir. Soğuk iklime dayanıklı olup yüksek, gevşek ve kumlu yerlerde yüksek verim vermektedir. Bu nedenle Kuzey ülkerinde yaygın şekilde üretimi yapılmaktadır. Tanesi buğdaya göre daha ince ve uzundur. Çavdar ekmeği tüketildiğinde tok tutmasının yanında; kolon sağlığını iyileştirmesi, kolesterolü düşürmesi, insülin ihtiyacını azaltması gibi sayısız fayda sağlar.


 https://inovitalgida.blogspot.com/2019/09/cavdar-ekmegi.html

DİĞER FAYDALI BİLGİLER


SİYEZ EKMEĞİ

24 Ağustos 2021

Siyez 2n = 14 Kromozomlu Genetiği değişmemiş ender buğday türlerinden bir tanesidir....

Devamı

NEDEN TAŞ DEĞIRMEN UNLARI ?

24 Ağustos 2021

Taş Değirmen Unlarının Sağlığa Faydaları Özlemle ah çektiren lezzetler... Bugün hala...

Devamı

Koyunların Beslenmesi

24 Ağustos 2021

BAŞARILI BiR KOYUNCULUK Uygun Irk Seçimi Her bölge, yöre ya da işletme için kullanılan...

Devamı