INO 101-Tam Buğday Unu

%100 Doğal, Katkısız, Konsantre

Tam buğday kavramı, bir buğday tanesinin içindeki tüm kısımları içeren buğdayın doğal formunu ifade etmek için kullanılmaktadır. Tam taneli tahıllar kepek, endosperm ve rüşeym olarak da adlandırılan embriyo kısımlarından oluşmaktadır. Beyaz unda kepek ve embriyo kısımları ayrılırken, tam buğday ununda tahılın asıl yararlı kısmı olan bu tabakalar ayrıştırılmaz ve una ilave edilir.

En dış tabakada, tahılın kabuk bölgesinde yer alan kepek, tanenin yaklaşık %15’lik kısmını oluşturmakta olup B vitaminleri, mineraller, antioksidanlar ve fitokimyasallar yönünden oldukça zengindir.

Endosperm tahılın en büyük bölümünü  (%83) oluşturmakta olup protein, karbonhidrat ve bazı vitaminlerin kaynağıdır.

Halk arasında rüşeym olarak adlandırılan iç tabaka ise tahılın vital kısmıdır. E ve B vitaminleri, eser mineraller, doymamış yağlar (omega 3 ve 6), fitokimyasallar ve antioksidan içeriği yüksektir. Tanenin sadece %2’lik kısmını oluşturan rüşeym, vücut için büyük risk teşkil eden serbest radikalleri yok etmektedir.

Yüksek lif içeriği sayesinde

  • Şeker hastalığına karşı koruyucu niteliktedir.

  • Kalp damar hastalıklarından korur.

  • Kolon kanseriyle mücadelede oldukça etkilidir.

 Kül  %1.2
 Protein  %10-12.5
 Yaş Gluten  20-22
 Nem  max %14
 Ambalajlama  PP 50 kg-25 kg-10 kg-5 kg Kraft Torba: 25 kg