Agrilife Doğal Organik Gübre

Tarımsal sistemde gübreleme ve toprak verimliliği arasında sıkı bir ilişki vardır. Etkili gübre kullanımı, maksimum verim, kalite ve ekonomik kazancın elde edilmesi, çevre kirliliği riskinin en az düzeyde tutulması ve toprak verimliliğinin sürdürülebilirliği açısından son derece önemlidir. 

  • Yıllardır kimyasal gübre kullanımı, verimi kısa dönemli arttırmanın yanında, toprakta yorgunluğa ve canlılığın azalmasına neden olmaktadır. Bu durum ne yazık ki toprağın çoraklaşmasını hızlandırmaktadır. 

  • Toprakta su ve oksijeni tutan, besin maddelerini absorbe eden, mikro organizma faaliyetlerini hızlandıran en önemli etmen“organik maddelerdir.” Organik maddeler hayvansal ve bitkisel ve humus esaslı kaynaklardır.

  • Tarımsal üretimde; sürekli bir döngü içersinde ortaya çıkan organik gübreler çevreye zarar vermeden, toprak özelliklerini iyileştiren, bitkilerin besin maddelerinin alınımlarını arttıran en önemli materyallerden biridir.

Organik gübreler, bir taraftan toprağın yapısını tarımsal üretim için iyileştirip çoraklaşmasını engellerken diğer yandan da bitki gelişimi için gerekli besin maddelerini sağlarlar.

 

Özellikleri ve Faydaları

  • Ürünün kalitesini ve miktarını artırır .

  • Zararlı böceklere karşı bitkiye dayanıklılık verir.

  • Bitkinin büyümesini, çiçek açmasını ve meyve vermesini hızlandırır.

  • Toprak yapısını geliştirir ve dinlendirir.

  • Kök oluşumu ve gelişimini hızlandırır.

  • Besin elementlerinin bitki tarafından emilimini artırır.

  • Drenaj ve taban taşı oluşumunu engeller.

 

Kullanım Programı
 

Hububat

Uygulama Normu (kg/Dekar)

Uygulama Şekli

Yazlık ve kışlık mercimek

150-200

Ekimden once

Nohut

100-150

Ekimden once

Fasulye

150-200

Ekimden once

Soya

100-125

Ekimden önce

 

Meyve Ağaçları

Uygulama Normu (kg/Dekar)

Uygulama Şekli

Zeytin, Antep Fıstığı

1,5 kg/ağaç

İlkbahar

Çilek

200-250

Sonbahar

Fındık, Narenciye

4-5 kg/ocak

İlkbahar-Sonbahar

Üzüm

300-350

Sonbahar

Muz

8-10 kg/yalak

İlkbahar-Sonbahar

Karpuz

200-250

Dikimden önce

Kavun

350-375

Dikimden önce

İncir

2-3 kg/ağaç

İlkbahar

Soğan

200-250

Ekimden once

Kayısı, elma, Şeftali

3-6 kg/ağaç

İlkbahar-Sonbahar

 

Sera ve Tarla Sebzeleri

Uygulama Normu (kg/Dekar)

Uygukama Şekli

Buğday (Kuru)

150-200

Ekimden önce

Buğday (Sulu)

300-400

Ekimden önce

Arpa (Kuru)

100-150

Ekimden önce

Arpa (Sulu)

300-350

Ekimden önce

Yulaf

150-175

Ekimden önce

Pamuk

200-250

Ekimden önce

Ayçiçeği

250-275

Ekimden önce

Tütün

100-150

Ekimden önce

Patates

200-250

Ekimden önce

Şeker Pancarı

300-350

Ekimden önce

Mısır

400-500

Ekimden önce

Çeltik

200-250

Ekimden önce

Susam

175-200

Ekimden önce

Sorgum

150-175

Ekimden önce

Domates, hıyar, patlıcan,biber vediğer sebzeler

500-550

Dikimden önce

 

Endüstriyel Bitkiler

Uygulama Normu (kg(Dekar)

Uygulama şekli

Çim

110-125

Toprağa karıştırılır. Karışıma kum ve azotlu gübre de (1/7 oranında) eklenmelidir.

Balkon ve saksı bitkileri

1/3

1/3 oranında toprak ile karıştırılır.

Peyzaj ve bahçe düzenlemesi

150-200

Toprağa karıştırılır.

Çiçekli süs bitkileri

200-225

Toprağa karıştırılır.

TOPRAK ISLAHI VE İYİLEŞTİRME

1000-1500

Her iki senede bir toprağa karıştırılır.

 

Ambalajlama

Bu ürünler 25kg ve 40kg lık çuvallarda satılmaktadır.